Openbare consultatie

Denk mee over hoe de afspraken en standaarden nog beter kunnen aansluiten op de dagelijkse praktijk. Wij horen graag je mening!

Openbare consultatie

Release Afsprakenstelsel 2.0

Deze release bevat een groot aantal toevoegingen en wijzigingen, die staan opgenomen in de Release Notes. De belangrijkste items zijn:

  • Uitbreiding van de taxonomie zodat ook de zogenaamde ‘Lijst A+B’, ook wel bekend als de Inventarisatie bij verkoop woning digitaal uitgewisseld kan worden. Dit document bevat gegevens over onder andere de staat van de woning en bijzonderheden van het pand.
  • Uitbreiding van de taxonomie zodat ook de koopovereenkomst voor appartementsrechten, conform het gangbare model van de gezamenlijke makelaarsorganisaties, digitaal uitgewisseld kan worden.
  • Architectuurkaders zijn toegevoegd als nadere uitwerking voor de technische werking van het stelsel.

Release notes

Tijdens de totstandkoming van deze release hebben experts vanuit verschillende deelnemende organisaties meegedacht en geschreven. Nu staat het vrij voor iedereen om op de stukken te reageren. Ben je werkzaam bij een dienstverlener, softwareleverancier of bijvoorbeeld expert op gebied van digitaal ondertekenen, dan nodigen we je van harte uit om kennis te nemen van de voorgenomen release en van je te laten horen.

Reageer via formulier

Om de consultatie zo goed mogelijk te laten verlopen zijn er een aantal regels. Zo heb je tot uiterlijk 15 februari 2024 de tijd om te reageren op deze release. Reageer door onderstaand formulier in te vullen en te mailen naar info@zorgeloosvastgoed.nl.

Wij nemen alleen inzendingen in behandeling als de naam en contactgegevens zijn ingevuld. Daarmee kunnen we de indiener altijd bereiken bij vragen of onduidelijkheden.

Na de sluitingsdatum komt ons releaseteam bij elkaar om alle reacties te verwerken. Je ontvangt kort daarna een inhoudelijke reactie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Zorgeloos Vastgoed? Schrijf in voor de nieuwsmail en we houden je 4x per jaar op de hoogte van alle ontwikkelingen. Je kunt ons natuurlijk ook volgen op LinkedIn.