Duidelijkheid en zekerheid

In elke woonfase, van aankoop tot verkoop

Wat je ook doet, je wilt het allerbeste voor je klant. Dat hij eindelijk zijn droomhuis koopt. Makkelijk die verbouwing financiert. Of zonder gedoe zijn woning verkoopt. Toch komt er veel bij kijken, vooral aan de achterkant. Van makelaar tot adviseur, van bank tot notaris: bij elke partij moet de consument een berg informatie aanleveren, vaak dezelfde documenten. Het proces is één grote papierwinkel waarin hij zo verdwaalt.

Dat moet slimmer en makkelijker. En dat kán ook, vindt Zorgeloos Vastgoed. Wij maken ons hard voor betere, veilige en snellere toegang tot informatie. Door de hele vastgoedketen, in alle woonfases, voor iedereen. Marktpartijen, overheid en consumenten.

Wie zijn wij?

Zorgeloos Vastgoed is een initiatief opgestart door de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie), Kadaster, HDN (Hypotheken Data Netwerk) en NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs). In 2019 ondertekenden we de intentieverklaring Zorgeloos Vastgoed, de basis voor onze plannen. Sindsdien bouwen vertegenwoordigers uit de hele vastgoedketen mee aan het afsprakenstelsel Zorgeloos Vastgoed.

Wat doen we?

We slaan de handen ineen en werken aan een afsprakenstelsel. Met daarin ketenbrede afspraken over de (technische) taal die we spreken, identificatie, ondertekening maar bijvoorbeeld ook regie op gegevens. Hiermee verbinden we makelaars, notarissen, financieel adviseurs & geldverstrekkers en softwareleveranciers.

Wat levert dit op?

We krijgen daarmee één taal en één fundament waarop iedereen zijn diensten aanbiedt. Door samenwerken bedienen we de consument beter.

Met het afsprakenstelsel werken we aan:

  • Duidelijkheid en zekerheid tijdens alle fasen van het wonen.
  • Efficiëntie en gemak, voor dienstverlener en consument.
  • Actuele en gevalideerde data, rechtstreeks uit de bron.
  • Snelle en veilige informatie-uitwisseling tussen alle partijen.
  • Regie bij de consument: hij bepaalt met wie hij wat deelt.
  • Meer inzicht en overzicht in het koopproces, voor iedereen.

En verder?

De toekomst nemen we meteen mee, want onze sector staat voor flinke uitdagingen. Wat denk je van verduurzaming, nieuwe financieringsvormen en complexere vastgoedtransacties? Ook daar vinden we antwoorden op, in speciale werkgroepen. Samen zetten we deze opgaven om in kansen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Zorgeloos Vastgoed? Schrijf in voor de nieuwsmail en we houden je 4x per jaar op de hoogte van alle ontwikkelingen. Je kunt ons natuurlijk ook volgen op LinkedIn.