Werk mee aan tests overheid

Werk mee aan tests overheid

Werk samen met ons aan Regie op Gegevens en een onderzoek naar de impact van wallets

De komende periode gaan we samen met het overheidsprogramma Regie op Gegevens een aantal experimenten uitvoeren om ervoor te zorgen dat gegevens vanuit de overheid beter en gemakkelijker onder regie van de burger gedeeld kunnen worden met het woondomein.

Het doel is om de functionele, juridische en organisatorische knelpunten aan te pakken. Dat doen we initieel met drie usecases:

  • inkomensgegevens,
  • het ‘aantonen eigen vermogen’
  • het eerder vaststellen of er sprake is van een partner die moet mee-tekenen bij aankoop en financiering.

We werken hierbij met fictieve gegevens en maken indien een experiment succesvol blijkt nadere afspraken met de overheid over de daadwerkelijke implementatie.

Voor deze experimenten zijn we op zoek naar Softwareleveranciers Consument om het experiment mee uit te voeren.

Daarnaast zijn we gevraagd door het ministerie van Binnenlandse Zaken om binnen het woondomein de zogenaamde ‘referentiewallet’ van de overheid uit te proberen. Een referentiewallet omdat deze als voorbeeld zal dienen voor allerhande leveranciers om zelf een wallet te ontwikkelen. In dit traject draait het allemaal om de consument, de dienstverlener en de interactie tussen beiden. Hoe ervaren beiden dit proces, welke onduidelijkheden of onzekerheden zijn er en welke impact heeft de wallet op bestaande bedrijfsvoering?

Voor deze voorgenomen beproeving zijn we op zoek naar Softwareleveranciers Dienstverleners.

Wanneer je interesse hebt of meer wilt weten, neem dan vooral contact met ons op via info@zorgeloosvastgoed.nl

Uitgelichte artikelen

Presentaties inspiratiesessie 16 april

Presentaties inspiratiesessie 16 april Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Op 16 april vond in het Van der Valk Hotel in Breukelen van 14.00 - 17.00 uur de inspiratiesessie plaats: Digitale actie in de vastgoedketen. Een brede groep vertegenwoordigers uit de keten bespraken de stand zaken op het gebied van digitalisering in de vastgoedketen en

In gesprek met staatssecretaris Digitalisering

In gesprek met staatssecretaris Digitalisering Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Donderdag 7 december was Zorgeloos Vastgoed te gast bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties om met de staatssecretaris digitalisering Alexandra van Huffelen in gesprek te gaan. Het ging over de ontwikkeling van de eIDAS Wallet, digitale identiteiten en regie op gegevens in

2024: Together in the Fast Lane

2024: Together in the Fast Lane Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Veel afstemmen, expertsessies, werkgroepen, een geupdated afsprakenstelsel, een verder uitgebreide taxonomie en de oprichting van de Stichting Zorgeloos Vastgoed. Never a dull moment in 2023. Maar ook voor 2024 verwachten we actie én resultaat. Samen met de initiatiefnemers en vele leden uit de

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Zorgeloos Vastgoed? Schrijf in voor de nieuwsmail en we houden je 4x per jaar op de hoogte van alle ontwikkelingen. Je kunt ons natuurlijk ook volgen op LinkedIn.