Software leveranciers

Geen handwerk en wirwar van standaarden, koppelvlakken en workarounds meer. Maar één set aan standaarden, afspraken en een informatiemodel voor de gehele vastgoedketen.

Eén taal voor het aankoopproces van woningen voor iedereen

Of het nu gaat om de notaris, het Kadaster of de bank. Elke partij in het (ver)kooptraject heeft zijn eigen systemen en software. Om slimmer met elkaar samen te werken, worden er steeds meer API’s (koppelvlakken) ontwikkeld tussen applicaties. Goed toch, zou je denken?

Het doel wel, de uitwerking wat minder. Standaardisatie is er maar binnen een deel van de sector, API’s zijn nauwelijks herbruikbaar en elke verandering vraagt om nieuwe software. Het gevolg: nog meer houtje-touwtje-oplossingen, terwijl we juist samenhang en flexibele software willen.

Met het afsprakenstelsel van Zorgeloos Vastgoed gaat dit lukken. Eén generieke architectuur en één taal voor alle partijen. Hiervoor werken we met een flexibel informatiemodel, volgens de laatste open standaarden, dat alles omvat. Alle begrippen, hun betekenis en onderlinge verhouding. API’s en technische specificaties genereren we automatisch, zodat partijen makkelijk met hun software kunnen aansluiten en software bouwstenen meervoudig kunnen inzetten.

Kortom, eenvoud ‘aan de achterkant’ maakt helderheid ‘aan de voorkant’. Alle informatie is:

  • Eenduidig, omdat alle data het juiste label hebben.
  • Uitwisselbaar tussen alle partijen, terwijl de consument de regie houdt.
  • Goed te onderhouden en eenvoudig aan te passen.
  • Efficiënt, omdat de API’s automatisch worden gegenereerd – geen handwerk meer.

Vragen of meedenken?
Neem contact met ons op.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Zorgeloos Vastgoed? Schrijf in voor de nieuwsmail en we houden je 4x per jaar op de hoogte van alle ontwikkelingen. Je kunt ons natuurlijk ook volgen op LinkedIn.