Inspiratiesessie

Digitaal vooruit in de Vastgoedketen

Na de succesvolle inspiratiesessie in mei over de woonreis van de toekomst heeft op 24 oktober een tweede bijeenkomst plaatsgevonden voor softwareleveranciers en dienstverleners in Amersfoort.

Voor dienstverleners én softwareleveranciers

Informatie, inspiratie en kennisdeling

Op het programma stond digitale ketensamenwerking en signature policy maar ook digitale identificatie en regie op gegevens. De bijeenkomst startte met de laatste stand van zaken rond het afsprakenstelsel Zorgeloos Vastgoed; wat is er nú al beschikbaar en wat brengt de toekomst.

Hieronder vind je het programma en kun je de presentaties die tijdens de bijeenkomst zijn gebruikt, bekijken.

Presentaties

Leon Roseleur

Programmamanager Zorgeloos Vastgoed

De Impact van de herziening op eIDAS voor de Vastgoedketen. Download Presentatie.

Bijlage: EBA Guidelines for remote identification

Leon liet zien wat de herziening van e-IDAS 2.0 inhoudt met de verplichting hieraan op 1 januari 2026 te voldoen.

Leon Roseleur is programmamanager bij Stichting Zorgeloos Vastgoed. Daarnaast is hij Principal Consultant bij Davinci Conclusion, van waaruit hij werkt aan domein-overstijgende uitdagingen waarbij samenwerking tussen markt en overheid essentieel is.

Remco van Wijk

Lead Cleverbase

Eén ondertekenbeleid met de vastgoed signature policy. Download presentatie.

Na een korte inleiding door Joost Wisselink (Productmanager ZV) vertelde Remco van Wijk (Vidua) over de toegevoegde waarde (standaarden EU en NL) van een signature policy voor de vastgoed keten.

Remco van Wijk is lead van Vidua. Een QTSP die zich richt op middelen voor veilig online zakendoen. Hij is betrokken bij de ketentransitie van Zorgeloos Vastgoed namens de NVM en brengt zijn kennis en ervaring in van het SBR programma. Uit zijn jarenlange intensieve betrokkenheid bij dit programma, gericht op de optimalisatie van de verantwoordingsketens tussen bedrijven en overheden kwamen twee boeken voort: “Challenging the Chain” en “Qualified information exchange”.

Joost Wisselink

Product Manager

Eén ondertekenbeleid met de vastgoed signature policy. Download presentatie.

Na een korte inleiding door Joost Wisselink (Productmanager ZV) vertelde Remco van Wijk (Vidua) over de toegevoegde waarde (standaarden EU en NL) van een signature policy voor de vastgoed keten.

Joost Wisselink is Product Manager van Zorgeloos Vastgoed. Daarnaast werkt hij als architect en consultant vanuit Davinci Conclusion aan branche-overstijgende innovaties.

Piet Hein Schram

Initiatiefnemer en woordvoerder Energy Efficient Mortgages NL Hub

Duurzaamheidsregelgeving voor de bebouwde omgeving, bezien vanuit de financiele sector. Hoe kan digitale ketensamenwerking ons helpen? Download Presentatie.

 

Piet Hein zette uiteen hoe complex de EU taxonomie is en wat er allemaal aan data nodig is voor een bank om aan te tonen dat een lening “groen” is.

Piet Hein Schram is één van de initiatiefnemers en woordvoerders van de Energy Efficient Mortgages NL Hub: een samenwerkingsverband van partijen actief in de Nederlandse hypotheekmarkt met als doel het versnellen en financieren van de verduurzaming van de Nederlandse woningvoorraad.  Daarnaast is Piet Hein betrokken bij verschillende andere projecten, allen met als doel de verduurzaming te versnellen.

Robert Heinen

Managing Partner Linckr

Linckr regie op gegevens in de praktijk. Download Presentatie.

Robert liet zien op welke wijze Linckr invulling geeft aan oplossing waarin een consument vanuit een persoonlijke omgeving data kan delen met dienstverleners.

Robert Heinen heeft meer dan 30 jaar ervaring in het notariaat. Op dit moment is hij managing partner bij Linckr (Urben Prime B.V.) en directeur sales en business development bij Nobilex. Hiervoor was Robert onder andere portfolio manager TSS (Van Brug Software, Quantaris en Notarisdossier), eigenaar van Van Brug Software, consultant op notariskantoren (ZZP-er) en werkzaam op verschillende notariskantoren als notarisklerk en kantoormanager.

Shane Arjun Sharma

Projectleider, Ministerie van Binnenlandse Zaken (via ICTU)

Proeftuin regie op gegevens met Zorgeloos Vastgoed. Download Presentatie.

Shane vertelde met veel passie over een proeftuin Regie op Gegevens met Zorgeloos Vastgoed. Dienstverleners (binnen het ZV stelsel) is gevraagd om deel te nemen aan de pilot van een EDI-wallet van de overheid.

Shane heeft een passie voor innovatie en informatietechnologie. Met deze passie analyseert hij constant onze veranderende wereld en vertaalt hij deze analyses naar strategisch advies en digitale transformatie. Hij werkt aan baanbrekende digitaliseringsprojecten binnen de overheid, waaronder momenteel aan een publiek-private samenwerking: de Proeftuin Regie op Gegevens met Zorgeloos Vastgoed.

Bedankt

Goed om met zo’n grote vertegenwoordiging uit de keten inzichten te delen en te kijken hoe we de communicatie in de sector verder kunnen brengen. Op naar een toekomst waarin het kopen van een woning zonder zorgen de norm is. Wij kijken uit naar de volgende inspiratiesessie in 2024.

Wil je daarbij zijn en niets missen rond Zorgeloos Vastgoed?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsmail.

Schrijf in voor nieuwsmail