Informatiesessies Architectuur

Informatiesessies Architectuur

Zorgeloos Vastgoed werkt aan een afsprakenstelsel om de digitale communicatie in de vastgoedbranche te verbeteren. Met de woonreis van de consument centraal: van kopen tot wonen, van verbouwen tot verkopen. Want de consument mist nu overzicht, inzicht en ervaart weinig regie over zijn gegevens. Het afsprakenstelsel bouwen we met elkaar: brancheorganisaties, overheid, dienstverleners en softwareleveranciers uit alle delen van de vastgoedketen.

De afgelopen tijd is de basis neergezet. Zo zijn de taxonomie (begrippen en definities) en het informatiemodel van de koopovereenkomst branchebreed besproken en vastgesteld. De eerste usecase is een digitale koopovereenkomst die onder regie van de consument uitgewisseld wordt.

De volgende stap is het afstemmen van de architectuur. Hierin beschrijven we de functionele en technische componenten in samenhang tot elkaar en tot de juridische en organisatorische afspraken. Daarnaast presenteren we interactiediagrammen met de procesflows die men doorloopt om de informatie-uitwisseling tot stand te laten komen en uit te voeren. Ook nu nodigen we de brede vastgoedketen, van dienstverlener tot softwareleverancier en van brancheorganisatie tot overheid, van harte uit om hierover met ons van gedachten te wisselen. Dit doen we tijdens informatiesessies en de daarop volgende openbare consultatie.

Schrijf je in via onderstaand formulier:

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]*Uw gegevens worden enkel verwerkt om u uit te nodigen middels een Teams-link.

Uitgelichte artikelen

Ministerie BZK neemt afsprakenstelsel Zorgeloos Vastgoed in ontvangst

Ministerie BZK neemt afsprakenstelsel Zorgeloos Vastgoed in ontvangst Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht 16 september 2021 Utrecht - Een digitale koopovereenkomst, dat is het eerste resultaat van de afspraken die de vastgoedsector heeft gemaakt binnen samenwerkingsverband Zorgeloos Vastgoed. Op 16 september heeft Eric Jan van Kempen, Directeur Generaal Wonen van het ministerie van Binnenlandse

Expertmeeting digitale koopovereenkomst

Expertmeeting digitale koopovereenkomst Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Op 9 september van 15.30 - 17.30 is er weer een Expertmeeting. Ditmaal staat de meeting in het teken van de digitale koopovereenkomst. We blikken terug op de nieuwe (digitale) standaard die we daarvoor gezamenlijk hebben ontwikkeld en toetsen waar we tegenaan lopen in de praktijk.

Informatiesessie Afsprakenstelsel

Informatiesessie Afsprakenstelsel Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Zorgeloos Vastgoed werkt aan een afsprakenstelsel om de digitale communicatie in de vastgoedbranche te verbeteren en onder regie van de consument te plaatsen. De consument krijgt hiermee een actieve rol in de keten, en samen werken we aan overzicht, duidelijkheid en zekerheid onder de hele keten heen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.