Tijd vliegt, we bestaan alweer vier jaar

Tijd vliegt, we bestaan alweer vier jaar!

Was het niet gisteren dat we proostten op het nieuwe jaar? Nu zitten we alweer halverwege februari en precies vier(!) jaar geleden ging op dit moment ons samenwerkingsverband van start. Want we hadden een plan, wilden samen bouwen aan een zorgeloze woonreis.

Aan die ambitie veranderde tussentijds geen spat, sterker nog: de behoefte aan beter proces, eerder zekerheid en gemak in het proces rond aankoop van een nieuw huis blijkt alleen maar te groeien. Bij kopers, verkopers, makelaars, banken, het notariaat en alle overige betrokken partijen. Dat vraagt om serieuze samenwerking, een goed geolied apparaat waarin alles samenkomt en waaraan alle partners bijdragen. Wat vier jaar geleden bescheiden startte is inmiddels dus niet meer weg te denken. Er is al veel bereikt.

Helemaal in lijn met de stappen die we samen maakten, praten we nu al enige tijd over het oprichten van de Stichting Zorgeloos Vastgoed. Op één of twee pennenstreken na is die er! Dat is mooi want daarmee krijgt het initiatief een nog vastere basis.

Komend jaar willen we het stelsel nog verder uitbouwen op het gebied van de digitale koopovereenkomst en werken we samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken om regie op gegevens in de vastgoedketen écht mogelijk te maken. Op termijn moeten gegevens uit (overheids)bronnen ontsloten worden onder regie van de burger. Dat wordt straks geregeld met nieuwe wetgeving maar voor het zover is moet de praktische uitwerking getoetst worden. Daarvoor is de aan- en verkoop van een woning natuurlijk een ideale testcase, er zijn weinig andere processen waar zoveel gegevens uitgewisseld worden!

Leon Roseleur, programmamanager Zorgeloos Vastgoed

Uitgelichte artikelen

Geen luchtfietserij maar haalbaar perspectief

Geen luchtfietserij maar haalbaar perspectief Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Zorgeloos Vastgoed is in 2019 opgezet. Er is inmiddels veel gebeurd. “Waar ik trots op ben is dat we samen met de participanten een pad zijn ingeslagen dat nog onbekend was," geeft Bernadette Verberne, manager innovatie bij de KNB aan. Zij is vanaf de

Verslag inspiratiesessies

Van ketendenken naar netwerkdenken Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht In mei verzamelde een gezelschap van experts uit de vastgoedketen zich tijdens twee inspiratiesessies vol kennisdeling en boeiende discussies. Een diverse groep professionals nam deel, zowel dienstverleners, softwareleveranciers als andere partners, die allemaal een belangrijke rol spelen in het woondomein. De middag stond in het

Inspiratiesessie Woonreis van de toekomst

Inspiratiesessie Woonreis van de toekomst Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Voor en met de vastgoedketen werkt Zorgeloos Vastgoed aan de woonreis van de toekomst. Digitaal identificeren, digitaal ondertekenen en gegevens uitwisselen onder regie van de consument. Laat je inspireren over wat er nú al mogelijk is en wat er na vandaag allemaal beschikbaar komt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Zorgeloos Vastgoed? Schrijf in voor de nieuwsmail en we houden je 4x per jaar op de hoogte van alle ontwikkelingen. Je kunt ons natuurlijk ook volgen op LinkedIn.