Tijd vliegt, we bestaan alweer vier jaar

Tijd vliegt, we bestaan alweer vier jaar!

Was het niet gisteren dat we proostten op het nieuwe jaar? Nu zitten we alweer halverwege februari en precies vier(!) jaar geleden ging op dit moment ons samenwerkingsverband van start. Want we hadden een plan, wilden samen bouwen aan een zorgeloze woonreis.

Aan die ambitie veranderde tussentijds geen spat, sterker nog: de behoefte aan beter proces, eerder zekerheid en gemak in het proces rond aankoop van een nieuw huis blijkt alleen maar te groeien. Bij kopers, verkopers, makelaars, banken, het notariaat en alle overige betrokken partijen. Dat vraagt om serieuze samenwerking, een goed geolied apparaat waarin alles samenkomt en waaraan alle partners bijdragen. Wat vier jaar geleden bescheiden startte is inmiddels dus niet meer weg te denken. Er is al veel bereikt.

Helemaal in lijn met de stappen die we samen maakten, praten we nu al enige tijd over het oprichten van de Stichting Zorgeloos Vastgoed. Op één of twee pennenstreken na is die er! Dat is mooi want daarmee krijgt het initiatief een nog vastere basis.

Komend jaar willen we het stelsel nog verder uitbouwen op het gebied van de digitale koopovereenkomst en werken we samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken om regie op gegevens in de vastgoedketen écht mogelijk te maken. Op termijn moeten gegevens uit (overheids)bronnen ontsloten worden onder regie van de burger. Dat wordt straks geregeld met nieuwe wetgeving maar voor het zover is moet de praktische uitwerking getoetst worden. Daarvoor is de aan- en verkoop van een woning natuurlijk een ideale testcase, er zijn weinig andere processen waar zoveel gegevens uitgewisseld worden!

Leon Roseleur, programmamanager Zorgeloos Vastgoed

Uitgelichte artikelen

Twee releases per jaar

Twee releases per jaar Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Om het voor iedereen overzichtelijk te houden werken we vanaf dit jaar met twee releases per jaar van het afsprakenstelsel Zorgeloos Vastgoed. Zo hebben gebruikers van het stelsel voldoende tijd om wijzigingen te implementeren en kunnen we in samenspraak met de markt op vaste tijden

We weten elkaar steeds beter te vinden in de woningsector

'We weten elkaar steeds beter te vinden in de woningsector' Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Arthur van de Woestijne, manager dienstverlening NHG, zou liever vandaag dan morgen zien dat de consument regie krijgt over zijn data zodat hij inzicht krijgt in zijn financiële situatie. En dat is precies waar Zorgeloos Vastgoed aan werkt. Hoe

Een huis kopen moet vooral leuk zijn

Een huis kopen moet vooral leuk zijn Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Het regelen van een hypotheek wordt een steeds ingewikkelder proces met veel stappen, disciplines en wet- en regelgeving. “Daardoor zit er nogal wat spanning op en dat is jammer. Het kopen van een huis moet vooral leuk zijn” vindt Carla Hidding van

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Zorgeloos Vastgoed? Schrijf in voor de nieuwsmail en we houden je 4x per jaar op de hoogte van alle ontwikkelingen. Je kunt ons natuurlijk ook volgen op LinkedIn.