Tijd vliegt, we bestaan alweer vier jaar

Tijd vliegt, we bestaan alweer vier jaar!

Was het niet gisteren dat we proostten op het nieuwe jaar? Nu zitten we alweer halverwege februari en precies vier(!) jaar geleden ging op dit moment ons samenwerkingsverband van start. Want we hadden een plan, wilden samen bouwen aan een zorgeloze woonreis.

Aan die ambitie veranderde tussentijds geen spat, sterker nog: de behoefte aan beter proces, eerder zekerheid en gemak in het proces rond aankoop van een nieuw huis blijkt alleen maar te groeien. Bij kopers, verkopers, makelaars, banken, het notariaat en alle overige betrokken partijen. Dat vraagt om serieuze samenwerking, een goed geolied apparaat waarin alles samenkomt en waaraan alle partners bijdragen. Wat vier jaar geleden bescheiden startte is inmiddels dus niet meer weg te denken. Er is al veel bereikt.

Helemaal in lijn met de stappen die we samen maakten, praten we nu al enige tijd over het oprichten van de Stichting Zorgeloos Vastgoed. Op één of twee pennenstreken na is die er! Dat is mooi want daarmee krijgt het initiatief een nog vastere basis.

Komend jaar willen we het stelsel nog verder uitbouwen op het gebied van de digitale koopovereenkomst en werken we samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken om regie op gegevens in de vastgoedketen écht mogelijk te maken. Op termijn moeten gegevens uit (overheids)bronnen ontsloten worden onder regie van de burger. Dat wordt straks geregeld met nieuwe wetgeving maar voor het zover is moet de praktische uitwerking getoetst worden. Daarvoor is de aan- en verkoop van een woning natuurlijk een ideale testcase, er zijn weinig andere processen waar zoveel gegevens uitgewisseld worden!

Leon Roseleur, programmamanager Zorgeloos Vastgoed

Uitgelichte artikelen

Presentaties inspiratiesessie 16 april

Presentaties inspiratiesessie 16 april Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Op 16 april vond in het Van der Valk Hotel in Breukelen van 14.00 - 17.00 uur de inspiratiesessie plaats: Digitale actie in de vastgoedketen. Een brede groep vertegenwoordigers uit de keten bespraken de stand zaken op het gebied van digitalisering in de vastgoedketen en

In gesprek met staatssecretaris Digitalisering

In gesprek met staatssecretaris Digitalisering Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Donderdag 7 december was Zorgeloos Vastgoed te gast bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties om met de staatssecretaris digitalisering Alexandra van Huffelen in gesprek te gaan. Het ging over de ontwikkeling van de eIDAS Wallet, digitale identiteiten en regie op gegevens in

2024: Together in the Fast Lane

2024: Together in the Fast Lane Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Veel afstemmen, expertsessies, werkgroepen, een geupdated afsprakenstelsel, een verder uitgebreide taxonomie en de oprichting van de Stichting Zorgeloos Vastgoed. Never a dull moment in 2023. Maar ook voor 2024 verwachten we actie én resultaat. Samen met de initiatiefnemers en vele leden uit de

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Zorgeloos Vastgoed? Schrijf in voor de nieuwsmail en we houden je 4x per jaar op de hoogte van alle ontwikkelingen. Je kunt ons natuurlijk ook volgen op LinkedIn.