Samen bouwen aan Zorgeloos Vastgoed: Joost Wisselink

Samen bouwen aan Zorgeloos Vastgoed: Joost Wisselink

Het Zorgeloos Vastgoed-team groeit. En dat is maar goed ook met alle ambities die er zijn. In februari verwelkomden we Joost Wisselink. Hij is terug van weggeweest. Hoe zit dat? 

Terug van weggeweest?
“Van 2017 tot 2021 heb ik voor de KNB gewerkt als externe architect. In die functie heb ik veel meegedacht en gesprekken gevoerd met de verschillende partners over Zorgeloos Vastgoed. Samen hebben we de visie opgesteld en gekeken hoe we klantvraag, business en IT het beste bij elkaar konden brengen. Zodoende dat de processen in de keten efficiënter en beter worden voor klant én ketenpartijen. Toen mijn contract bij KNB afliep ben ik een jaar gaan werken in de bouwsector. Maar dat viel me een beetje tegen, ik blijk niet veel met bouwbedrijven en die wereld te hebben. Ik heb altijd heel prettig samengewerkt met Leon (programmamanager Zorgeloos Vastgoed) dus toen hij mij belde, was het snel bekeken.”

Wat is je rol bij Zorgeloos Vastgoed?
“Ik trek de werkgroep architectuur. Dat betekent dat ik de stip aan de horizon bewaak en in beeld breng. Het is belangrijk dat de architectuur van ZV voor iedereen voldoende duidelijk en concreet is, en hoe de weg naar dat einddoel er uit ziet. Ik neem het stokje over van Kennard Brandenburgh, die aan de slag gaat met de implementatie.”

Wat vind je zo leuk aan het werken voor Zorgeloos Vastgoed?
“Zorgeloos Vastgoed is een initiatief dat bijdraagt aan een beter bestaan voor burgers. Het helpt de burger, de “gewone Nederlander”, om het kopen/verkopen van een huis makkelijker te maken. Ik vind het leuk om drempels voor burgers weg te nemen. Vooral de combinatie van de technische, juridische en maatschappelijke kant van hoe je dat kunt realiseren vind ik interessant. Wat is er aan wetgeving in Nederland maar ook in Europa en hoe zorgen we dat we dat goed toepassen. Het is belangrijk dat we de regie op gegevens (terug)geven aan burgers. Echt belangrijke gegevens moeten we veiliger en betrouwbaarder kunnen delen binnen de vastgoedketen. Ik zie mijzelf vooral als mensgericht, en de techniek is er om de mens verder te helpen. Bij Zorgeloos Vastgoed komt dit mooi samen.”

Joost in het kort
Joost is 54 jaar, getrouwd en heeft drie dochters. Hij woont in Nootdorp en houdt van muziek. Hij speelt piano maar heeft ook viool en cello gespeeld. Al 12 jaar doet hij veel aan musicals. In de winter gaat Joost graag skiën en ook is hij regelmatig op de squashbaan te vinden.

Uitgelichte artikelen

Geen luchtfietserij maar haalbaar perspectief

Geen luchtfietserij maar haalbaar perspectief Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Zorgeloos Vastgoed is in 2019 opgezet. Er is inmiddels veel gebeurd. “Waar ik trots op ben is dat we samen met de participanten een pad zijn ingeslagen dat nog onbekend was," geeft Bernadette Verberne, manager innovatie bij de KNB aan. Zij is vanaf de

Verslag inspiratiesessies

Van ketendenken naar netwerkdenken Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht In mei verzamelde een gezelschap van experts uit de vastgoedketen zich tijdens twee inspiratiesessies vol kennisdeling en boeiende discussies. Een diverse groep professionals nam deel, zowel dienstverleners, softwareleveranciers als andere partners, die allemaal een belangrijke rol spelen in het woondomein. De middag stond in het

Inspiratiesessie Woonreis van de toekomst

Inspiratiesessie Woonreis van de toekomst Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Voor en met de vastgoedketen werkt Zorgeloos Vastgoed aan de woonreis van de toekomst. Digitaal identificeren, digitaal ondertekenen en gegevens uitwisselen onder regie van de consument. Laat je inspireren over wat er nú al mogelijk is en wat er na vandaag allemaal beschikbaar komt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Zorgeloos Vastgoed? Schrijf in voor de nieuwsmail en we houden je 4x per jaar op de hoogte van alle ontwikkelingen. Je kunt ons natuurlijk ook volgen op LinkedIn.