Expertsessie financiële keten

Expertsessie financiële keten

De communicatie binnen de vastgoedsector kan beter en slimmer. Daarom werken we samen met partijen uit de hele keten aan een afsprakenstelsel en ontwikkelen we toepassingen waardoor de communicatie soepeler verloopt. Samen met experts uit de sector bespreken we welke knelpunten zich in de praktijk voordoen en welke oplossingen daarvoor mogelijk zijn. In de laatste expertsessie met intermediairs en geldverstrekkers werden oplossingsrichtingen voor twee knelpunten besproken.

Kom met de gestandaardiseerde koopovereenkomst/databestand
Het niet doorgaan van een koopovereenkomst levert stress en frustraties op bij alle betrokkenen. De oorzaak is vaak terug te voeren op slordige foutjes en onvolkomenheden in de ondertekening. Er is niet goed of helemaal niet ondertekend, de parafering rammelt of de handtekeningen zijn onleesbaar omdat ze scheef of slecht ingescand zijn.
Tel daar de onjuist aangeleverde of onbetrouwbare data bij op en concludeer: dit kan beter. Een zoveel mogelijk gestandaardiseerde koopovereenkomst/databestand dat altijd de juiste gegevens bevat is de even simpele als gewenste oplossing, vinden experts uit de financiële keten.

Kwaliteit voorop
Hypotheekverstrekkers houden van duidelijkheid, het is hun plicht de financiering van een koop juridisch correct uit te voeren. Een taxatierapport, een gestandaardiseerde koopovereenkomst en een goed doortimmerd systeem voor vrije artikelen en clausules zijn van grote waarde voor geldverstrekkers.

Dataminimalisatie
De digitale koopovereenkomst (voorzien van digitale handtekeningen) is een ferme stap in de goede richting. Dataminimalisatie en ook kwaliteit van door makelaar aangeleverde documenten helpen enorm. Zo kan een gevalideerde kadastrale check van toegevoegde waarde zijn. Borging van geldigheid en authenticiteit van gegevens zijn daarbij cruciaal.

De volgende keer ook meepraten?
Graag zelfs! Voor volgende expertsessies zijn we altijd op zoek naar professionals uit de praktijk: makelaars, financieel adviseurs, medewerkers bij geldverstrekkers, notarissen of notarisklerken. Neem contact op met Leon Roseleur via het contactformulier voor meer informatie.

Uitgelichte artikelen

Geen luchtfietserij maar haalbaar perspectief

Geen luchtfietserij maar haalbaar perspectief Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Zorgeloos Vastgoed is in 2019 opgezet. Er is inmiddels veel gebeurd. “Waar ik trots op ben is dat we samen met de participanten een pad zijn ingeslagen dat nog onbekend was," geeft Bernadette Verberne, manager innovatie bij de KNB aan. Zij is vanaf de

Verslag inspiratiesessies

Van ketendenken naar netwerkdenken Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht In mei verzamelde een gezelschap van experts uit de vastgoedketen zich tijdens twee inspiratiesessies vol kennisdeling en boeiende discussies. Een diverse groep professionals nam deel, zowel dienstverleners, softwareleveranciers als andere partners, die allemaal een belangrijke rol spelen in het woondomein. De middag stond in het

Inspiratiesessie Woonreis van de toekomst

Inspiratiesessie Woonreis van de toekomst Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Voor en met de vastgoedketen werkt Zorgeloos Vastgoed aan de woonreis van de toekomst. Digitaal identificeren, digitaal ondertekenen en gegevens uitwisselen onder regie van de consument. Laat je inspireren over wat er nú al mogelijk is en wat er na vandaag allemaal beschikbaar komt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Zorgeloos Vastgoed? Schrijf in voor de nieuwsmail en we houden je 4x per jaar op de hoogte van alle ontwikkelingen. Je kunt ons natuurlijk ook volgen op LinkedIn.