Expertsessie financiële keten

Expertsessie financiële keten

De communicatie binnen de vastgoedsector kan beter en slimmer. Daarom werken we samen met partijen uit de hele keten aan een afsprakenstelsel en ontwikkelen we toepassingen waardoor de communicatie soepeler verloopt. Samen met experts uit de sector bespreken we welke knelpunten zich in de praktijk voordoen en welke oplossingen daarvoor mogelijk zijn. In de laatste expertsessie met intermediairs en geldverstrekkers werden oplossingsrichtingen voor twee knelpunten besproken.

Kom met de gestandaardiseerde koopovereenkomst/databestand
Het niet doorgaan van een koopovereenkomst levert stress en frustraties op bij alle betrokkenen. De oorzaak is vaak terug te voeren op slordige foutjes en onvolkomenheden in de ondertekening. Er is niet goed of helemaal niet ondertekend, de parafering rammelt of de handtekeningen zijn onleesbaar omdat ze scheef of slecht ingescand zijn.
Tel daar de onjuist aangeleverde of onbetrouwbare data bij op en concludeer: dit kan beter. Een zoveel mogelijk gestandaardiseerde koopovereenkomst/databestand dat altijd de juiste gegevens bevat is de even simpele als gewenste oplossing, vinden experts uit de financiële keten.

Kwaliteit voorop
Hypotheekverstrekkers houden van duidelijkheid, het is hun plicht de financiering van een koop juridisch correct uit te voeren. Een taxatierapport, een gestandaardiseerde koopovereenkomst en een goed doortimmerd systeem voor vrije artikelen en clausules zijn van grote waarde voor geldverstrekkers.

Dataminimalisatie
De digitale koopovereenkomst (voorzien van digitale handtekeningen) is een ferme stap in de goede richting. Dataminimalisatie en ook kwaliteit van door makelaar aangeleverde documenten helpen enorm. Zo kan een gevalideerde kadastrale check van toegevoegde waarde zijn. Borging van geldigheid en authenticiteit van gegevens zijn daarbij cruciaal.

De volgende keer ook meepraten?
Graag zelfs! Voor volgende expertsessies zijn we altijd op zoek naar professionals uit de praktijk: makelaars, financieel adviseurs, medewerkers bij geldverstrekkers, notarissen of notarisklerken. Neem contact op met Leon Roseleur via het contactformulier voor meer informatie.

Uitgelichte artikelen

Een huis kopen moet vooral leuk zijn

Een huis kopen moet vooral leuk zijn Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Het regelen van een hypotheek wordt een steeds ingewikkelder proces met veel stappen, disciplines en wet- en regelgeving. “Daardoor zit er nogal wat spanning op en dat is jammer. Het kopen van een huis moet vooral leuk zijn” vindt Carla Hidding van

Zijn betere afspraken dé oplossing voor de (aanstaande) woningeigenaar?

Zijn betere afspraken dé oplossing voor de (aanstaande) woningeigenaar? Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Ja! Met betere afspraken binnen de keten kan het proces van koop en verkoop voor aanstaande woningeigenaren soepel worden gemaakt. Dat is precies waar de woningmarkt baat bij heeft. Zorgeloos Vastgoed verzamelde tijdens expertsessies alle hick-ups in het aan- en

Expertsessie Makelaardij

Expertsessie Makelaardij Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht In het proces van het kopen van een woning lopen consumenten tegen veel hindernissen aan. Tijdens de expertsessie met makelaars werd duidelijk welke oplossingen de dienstverlening zouden verbeteren. Ruis op de lijn Zaken waar makelaars geregeld tegenaan lopen zijn anonimiseren (geen Burger Service Nummer mogen verwerken maar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Zorgeloos Vastgoed? Schrijf in voor de nieuwsmail en we houden je 4x per jaar op de hoogte van alle ontwikkelingen. Je kunt ons natuurlijk ook volgen op LinkedIn.