Expertsessie financiële keten

Expertsessie financiële keten

De communicatie binnen de vastgoedsector kan beter en slimmer. Daarom werken we samen met partijen uit de hele keten aan een afsprakenstelsel en ontwikkelen we toepassingen waardoor de communicatie soepeler verloopt. Samen met experts uit de sector bespreken we welke knelpunten zich in de praktijk voordoen en welke oplossingen daarvoor mogelijk zijn. In de laatste expertsessie met intermediairs en geldverstrekkers werden oplossingsrichtingen voor twee knelpunten besproken.

Kom met de gestandaardiseerde koopovereenkomst/databestand
Het niet doorgaan van een koopovereenkomst levert stress en frustraties op bij alle betrokkenen. De oorzaak is vaak terug te voeren op slordige foutjes en onvolkomenheden in de ondertekening. Er is niet goed of helemaal niet ondertekend, de parafering rammelt of de handtekeningen zijn onleesbaar omdat ze scheef of slecht ingescand zijn.
Tel daar de onjuist aangeleverde of onbetrouwbare data bij op en concludeer: dit kan beter. Een zoveel mogelijk gestandaardiseerde koopovereenkomst/databestand dat altijd de juiste gegevens bevat is de even simpele als gewenste oplossing, vinden experts uit de financiële keten.

Kwaliteit voorop
Hypotheekverstrekkers houden van duidelijkheid, het is hun plicht de financiering van een koop juridisch correct uit te voeren. Een taxatierapport, een gestandaardiseerde koopovereenkomst en een goed doortimmerd systeem voor vrije artikelen en clausules zijn van grote waarde voor geldverstrekkers.

Dataminimalisatie
De digitale koopovereenkomst (voorzien van digitale handtekeningen) is een ferme stap in de goede richting. Dataminimalisatie en ook kwaliteit van door makelaar aangeleverde documenten helpen enorm. Zo kan een gevalideerde kadastrale check van toegevoegde waarde zijn. Borging van geldigheid en authenticiteit van gegevens zijn daarbij cruciaal.

De volgende keer ook meepraten?
Graag zelfs! Voor volgende expertsessies zijn we altijd op zoek naar professionals uit de praktijk: makelaars, financieel adviseurs, medewerkers bij geldverstrekkers, notarissen of notarisklerken. Neem contact op met Leon Roseleur via het contactformulier voor meer informatie.

Uitgelichte artikelen

Tijd vliegt, we bestaan alweer vier jaar

Tijd vliegt, we bestaan alweer vier jaar! Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Was het niet gisteren dat we proostten op het nieuwe jaar? Nu zitten we alweer halverwege februari en precies vier(!) jaar geleden ging op dit moment ons samenwerkingsverband van start. Want we hadden een plan, wilden samen bouwen aan een zorgeloze woonreis.

Twee releases per jaar

Twee releases per jaar Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Om het voor iedereen overzichtelijk te houden werken we vanaf dit jaar met twee releases per jaar van het afsprakenstelsel Zorgeloos Vastgoed. Zo hebben gebruikers van het stelsel voldoende tijd om wijzigingen te implementeren en kunnen we in samenspraak met de markt op vaste tijden

We weten elkaar steeds beter te vinden in de woningsector

'We weten elkaar steeds beter te vinden in de woningsector' Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Arthur van de Woestijne, manager dienstverlening NHG, zou liever vandaag dan morgen zien dat de consument regie krijgt over zijn data zodat hij inzicht krijgt in zijn financiële situatie. En dat is precies waar Zorgeloos Vastgoed aan werkt. Hoe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Zorgeloos Vastgoed? Schrijf in voor de nieuwsmail en we houden je 4x per jaar op de hoogte van alle ontwikkelingen. Je kunt ons natuurlijk ook volgen op LinkedIn.