Expertsessie: hoe ziet het ideale afsprakenstelsel eruit?

Expertsessie: hoe ziet het ideale afsprakenstelsel eruit? 

Skip onnodige controles en verbeter de communicatie tussen alle dienstverleners. Dit en nog veel meer bespraken we tijdens de eerste Expertsessie van dit najaar.

Highlights van de Expertsessie
Dat het digitale afsprakenstelsel voor consumenten grip oplevert, dát staat vast. De grootste uitdaging, zo bleek tijdens de meeting: dat de adoptie van data en alle eisen van partijen straks soepel samenkomen in het gedeelde stelsel. En natuurlijk de vurige wens om definitief af te rekenen met de stroperigheid van procedures en de traditionele papierwinkel rond de aankoop van een huis. Die stap lijkt voor minder digitaal vaardige partijen uitdagend, maar zeker wel haalbaar.

Eén digitale identiteit
Veelbelovend wordt het digitale afsprakenstelsel wanneer alle verschillende pakketten van dienstverleners samenkomen, net als onze deelinitiatieven. Eén digitale identiteit, waarmee de klant bij alle partners in beeld komt, voorkomt dat kopers telkens dezelfde vragen moeten beantwoorden. En dat aankoopprocessen veel te lang duren.

Waar kan er nog beter?
Optimalisatie van de keten zit in verbetering van branche-specifieke routines, zo kwam naar voren tijdens de expertsessie. De speciale Expertgroep van Zorgeloos Vastgoed gaat in 2022 op zoek naar oplossingen voor de belangrijkste struikelpunten. Denk aan:

  • Ontsluiten van processen bij partners.
  • Verbeteren van de communicatie tussen dienstverleners onderling.
  • Vroegtijdig signaleren van foutief ingevulde gegevens.
  • Voorkomen van onnodige stappen in het proces (vertraging, verwarring, papierwinkel).
  • Skippen van overbodige controles.
  • Beperken van alle niet-relevante bijlagen bij koopovereenkomsten.
  • Voorkomen van het oneigenlijk delen van BSN-gegevens.
  • Praktischer maken van handelingsbevoegdheid.

Versie 1.0 is klaar
De eerste versie van het digitale afsprakenstelsel is inmiddels klaar. De volgende stap: de real life-test in de praktijk (zie interview programmamanager Leon Roseleur). Dat gebeurt de komende periode. Verschillende partijen hebben zich inmiddels aangemeld voor een eerste uitrol.

De volgende keer ook meepraten?
Graag zelfs! Voor de volgende expertsessie zijn we op zoek naar professionals uit de praktijk: makelaars, financieel adviseurs, medewerkers bij geldverstrekkers, notarissen of notarisklerken. Neem contact op met Leon Roseleur via het contactformulier voor meer informatie.

Uitgelichte artikelen

De 4 grote speerpunten voor 2022

De 4 grote speerpunten voor 2022 Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht 2021 was hét jaar van het afsprakenstelsel 1.0. Het komend jaar draait om twee woorden: verdieping en verbreding. Een update over onze belangrijkste plannen. 1 | Uitbreiding digitale koopovereenkomst Met onze huidige standaard voor de digitale koopovereenkomst (bestaande bouw) kunnen we maximaal 67%

Dank je wel voor deze mijlpalen

Dank je wel voor deze mijlpalen Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Wist je dat ruim 30 partijen meededen aan het afsprakenstelsel 1.0? Wat met een idee begon, is een complete beweging aan het worden. En dat bewijzen de mijlpalen van dit jaar. Facts & figures Het afgelopen jaar hebben we met elkaar grote stappen

‘Kleine stappen, grote impact’

‘Kleine stappen, grote impact’ Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Vidua Wonen is druk bezig met de uitrol van een superveilig ondertekende, digitale koopovereenkomst. Hoe gaat dat nu? 5 vragen aan directeur Ronald Carpentier. 1 | Voor mensen die Vidua Wonen nog niet kennen, hoe werkt het? ‘Met Vidua Wonen, een deelneming van de NVM,

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

Comments (1)

  1. Pingback: De 4 grote speerpunten voor 2022 – Zorgeloos Vastgoed

Comments are closed.