Expertsessie: hoe ziet het ideale afsprakenstelsel eruit?

Expertsessie: hoe ziet het ideale afsprakenstelsel eruit? 

Skip onnodige controles en verbeter de communicatie tussen alle dienstverleners. Dit en nog veel meer bespraken we tijdens de eerste Expertsessie van dit najaar.

Highlights van de Expertsessie
Dat het digitale afsprakenstelsel voor consumenten grip oplevert, dát staat vast. De grootste uitdaging, zo bleek tijdens de meeting: dat de adoptie van data en alle eisen van partijen straks soepel samenkomen in het gedeelde stelsel. En natuurlijk de vurige wens om definitief af te rekenen met de stroperigheid van procedures en de traditionele papierwinkel rond de aankoop van een huis. Die stap lijkt voor minder digitaal vaardige partijen uitdagend, maar zeker wel haalbaar.

Eén digitale identiteit
Veelbelovend wordt het digitale afsprakenstelsel wanneer alle verschillende pakketten van dienstverleners samenkomen, net als onze deelinitiatieven. Eén digitale identiteit, waarmee de klant bij alle partners in beeld komt, voorkomt dat kopers telkens dezelfde vragen moeten beantwoorden. En dat aankoopprocessen veel te lang duren.

Waar kan er nog beter?
Optimalisatie van de keten zit in verbetering van branche-specifieke routines, zo kwam naar voren tijdens de expertsessie. De speciale Expertgroep van Zorgeloos Vastgoed gaat in 2022 op zoek naar oplossingen voor de belangrijkste struikelpunten. Denk aan:

  • Ontsluiten van processen bij partners.
  • Verbeteren van de communicatie tussen dienstverleners onderling.
  • Vroegtijdig signaleren van foutief ingevulde gegevens.
  • Voorkomen van onnodige stappen in het proces (vertraging, verwarring, papierwinkel).
  • Skippen van overbodige controles.
  • Beperken van alle niet-relevante bijlagen bij koopovereenkomsten.
  • Voorkomen van het oneigenlijk delen van BSN-gegevens.
  • Praktischer maken van handelingsbevoegdheid.

Versie 1.0 is klaar
De eerste versie van het digitale afsprakenstelsel is inmiddels klaar. De volgende stap: de real life-test in de praktijk (zie interview programmamanager Leon Roseleur). Dat gebeurt de komende periode. Verschillende partijen hebben zich inmiddels aangemeld voor een eerste uitrol.

De volgende keer ook meepraten?
Graag zelfs! Voor de volgende expertsessie zijn we op zoek naar professionals uit de praktijk: makelaars, financieel adviseurs, medewerkers bij geldverstrekkers, notarissen of notarisklerken. Neem contact op met Leon Roseleur via het contactformulier voor meer informatie.

Uitgelichte artikelen

Geen praatclubje maar veel nuttig werk

Geen praatclubje maar veel nuttig werk Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Zorgeloos Vastgoed is in 2019 opgezet. Er is inmiddels veel gebeurd. “Iets waar ik trots op ben is dat we samen met de participanten een nieuw pad zijn ingeslagen dat nog onbekend was," geeft Bernadette Verberne, manager innovatie bij de KNB aan. Zij

Verslag inspiratiesessies

Van ketendenken naar netwerkdenken Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht In mei verzamelde een gezelschap van experts uit de vastgoedketen zich tijdens twee inspiratiesessies vol kennisdeling en boeiende discussies. Een diverse groep professionals nam deel, zowel dienstverleners, softwareleveranciers als andere partners, die allemaal een belangrijke rol spelen in het woondomein. De middag stond in het

Inspiratiesessie Woonreis van de toekomst

Inspiratiesessie Woonreis van de toekomst Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Voor en met de vastgoedketen werkt Zorgeloos Vastgoed aan de woonreis van de toekomst. Digitaal identificeren, digitaal ondertekenen en gegevens uitwisselen onder regie van de consument. Laat je inspireren over wat er nú al mogelijk is en wat er na vandaag allemaal beschikbaar komt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Zorgeloos Vastgoed? Schrijf in voor de nieuwsmail en we houden je 4x per jaar op de hoogte van alle ontwikkelingen. Je kunt ons natuurlijk ook volgen op LinkedIn.

Comments (1)

  1. Pingback: De 4 grote speerpunten voor 2022 – Zorgeloos Vastgoed

Comments are closed.