Verslag inspiratiesessies

Van ketendenken naar netwerkdenken

In mei verzamelde een gezelschap van experts uit de vastgoedketen zich tijdens twee inspiratiesessies vol kennisdeling en boeiende discussies. Een diverse groep professionals nam deel, zowel dienstverleners, softwareleveranciers als andere partners, die allemaal een belangrijke rol spelen in het woondomein.

De middag stond in het teken van de toekomstige klantreis van de consument in de woonketen. Diederik Smeets (makelaar uit Eindhoven) en Jorrit van der Laan (Vidua Vastgoed), Arjen de Bake (HDN) en Siebe Hiemstra (Aegon) en Rob van Weeghel (Nobilex) vertelden over actuele ontwikkelingen en uitdagingen in de markt.

  • Diederik Smeets besprak de actuele ontwikkelingen en uitdagingen waar hij in zijn dagelijkse werk mee geconfronteerd wordt. Diederik benadrukte de noodzaak van digitale middelen en een proactieve benadering om succesvol te blijven in een competitieve omgeving. Jorrit van der Laan biedt met Vidua Vastgoed een oplossing om met een digitaal ID en ondertekening en sinds kort ook een gestandaardiseerde Wwft-check gemakkelijk allerlei zaken te regelen.
  • Arjen de Bake deelde cijfers over de hypotheekmarkt en zijn ervaringen met het project GoedIDee. Siebe Hiemstra benadrukte dat het reduceren van het gebruik van kopietjes identificatiedocumenten Aegon enorm helpt bij het realiseren een soepele en laagdrempelige klantreis.
  • Rob van Weeghel deelde zijn visie op de impact van technologische vooruitgang en mogelijkheden die dit biedt voor de dienstverlening van de notaris. Volgens Rob staan we aan de vooravond van een revolutie vergelijkbaar met die van de opkomst van het internet, of, om met de woorden van David Bowie te spreken: “I don’t think we’ve even seen the tip of the iceberg…”

Inzichten
Na elke presentatie ontstonden levendige discussies tussen de deelnemers. Enkele van de inzichten benadrukken het belang van verdere samenwerking:

  1. Doelbinding is het sleutelwoord in het delen van informatie/data
  2. Aanvullende ‘gedataficeerde’ afspraken kan de samenwerking tussen dienstverleners sterk vereenvoudigen en processen stroomlijnen
  3. Collegialiteit in plaats van concurrentie: stap over eigen praktijk heen en denk in overkoepelend belang
  4. Van Ketendenken naar Netwerkdenken: geen geschakelde silo’s meer maar een netwerk waarbij de consument centraal staat.  

Deze key take-aways illustreren de essentie van de inspiratiesessie. We streven ernaar om deze inzichten te vertalen naar concrete acties en verdere samenwerking binnen de vastgoedketen. De eerste vervolgafspraken hiertoe werden zelfs al gemaakt tijdens de afsluitende borrel!

Denk en doe mee!
We kijken ernaar uit om in de toekomst meer van dergelijke inspirerende evenementen te organiseren en zo de verbindingen in de vastgoedketen verder te versterken. Mocht je interesse hebben in meer informatie over dit evenement of als je graag wilt deelnemen aan toekomstige sessies, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Uitgelichte artikelen

Geen luchtfietserij maar haalbaar perspectief

Geen luchtfietserij maar haalbaar perspectief Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Zorgeloos Vastgoed is in 2019 opgezet. Er is inmiddels veel gebeurd. “Waar ik trots op ben is dat we samen met de participanten een pad zijn ingeslagen dat nog onbekend was," geeft Bernadette Verberne, manager innovatie bij de KNB aan. Zij is vanaf de

Inspiratiesessie Woonreis van de toekomst

Inspiratiesessie Woonreis van de toekomst Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Voor en met de vastgoedketen werkt Zorgeloos Vastgoed aan de woonreis van de toekomst. Digitaal identificeren, digitaal ondertekenen en gegevens uitwisselen onder regie van de consument. Laat je inspireren over wat er nú al mogelijk is en wat er na vandaag allemaal beschikbaar komt.

Initiatiefnemers Zorgeloos Vastgoed richten stichting op

Initiatiefnemers Zorgeloos Vastgoed richten stichting op Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Solide basis voor samenwerking in vastgoedketen De initiatiefnemers van het afsprakenstelsel Zorgeloos Vastgoed maken vandaag de oprichting van de Stichting Zorgeloos Vastgoed bekend. Met de oprichting van de Stichting Zorgeloos Vastgoed leggen de initiatiefnemers een solide basis voor optimale samenwerking tussen alle partijen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Zorgeloos Vastgoed? Schrijf in voor de nieuwsmail en we houden je 4x per jaar op de hoogte van alle ontwikkelingen. Je kunt ons natuurlijk ook volgen op LinkedIn.