Verslag inspiratiesessies

Van ketendenken naar netwerkdenken

In mei verzamelde een gezelschap van experts uit de vastgoedketen zich tijdens twee inspiratiesessies vol kennisdeling en boeiende discussies. Een diverse groep professionals nam deel, zowel dienstverleners, softwareleveranciers als andere partners, die allemaal een belangrijke rol spelen in het woondomein.

De middag stond in het teken van de toekomstige klantreis van de consument in de woonketen. Diederik Smeets (makelaar uit Eindhoven) en Jorrit van der Laan (Vidua Vastgoed), Arjen de Bake (HDN) en Siebe Hiemstra (Aegon) en Rob van Weeghel (Nobilex) vertelden over actuele ontwikkelingen en uitdagingen in de markt.

  • Diederik Smeets besprak de actuele ontwikkelingen en uitdagingen waar hij in zijn dagelijkse werk mee geconfronteerd wordt. Diederik benadrukte de noodzaak van digitale middelen en een proactieve benadering om succesvol te blijven in een competitieve omgeving. Jorrit van der Laan biedt met Vidua Vastgoed een oplossing om met een digitaal ID en ondertekening en sinds kort ook een gestandaardiseerde Wwft-check gemakkelijk allerlei zaken te regelen.
  • Arjen de Bake deelde cijfers over de hypotheekmarkt en zijn ervaringen met het project GoedIDee. Siebe Hiemstra benadrukte dat het reduceren van het gebruik van kopietjes identificatiedocumenten Aegon enorm helpt bij het realiseren een soepele en laagdrempelige klantreis.
  • Rob van Weeghel deelde zijn visie op de impact van technologische vooruitgang en mogelijkheden die dit biedt voor de dienstverlening van de notaris. Volgens Rob staan we aan de vooravond van een revolutie vergelijkbaar met die van de opkomst van het internet, of, om met de woorden van David Bowie te spreken: “I don’t think we’ve even seen the tip of the iceberg…”

Inzichten
Na elke presentatie ontstonden levendige discussies tussen de deelnemers. Enkele van de inzichten benadrukken het belang van verdere samenwerking:

  1. Doelbinding is het sleutelwoord in het delen van informatie/data
  2. Aanvullende ‘gedataficeerde’ afspraken kan de samenwerking tussen dienstverleners sterk vereenvoudigen en processen stroomlijnen
  3. Collegialiteit in plaats van concurrentie: stap over eigen praktijk heen en denk in overkoepelend belang
  4. Van Ketendenken naar Netwerkdenken: geen geschakelde silo’s meer maar een netwerk waarbij de consument centraal staat.  

Deze key take-aways illustreren de essentie van de inspiratiesessie. We streven ernaar om deze inzichten te vertalen naar concrete acties en verdere samenwerking binnen de vastgoedketen. De eerste vervolgafspraken hiertoe werden zelfs al gemaakt tijdens de afsluitende borrel!

Denk en doe mee!
We kijken ernaar uit om in de toekomst meer van dergelijke inspirerende evenementen te organiseren en zo de verbindingen in de vastgoedketen verder te versterken. Mocht je interesse hebben in meer informatie over dit evenement of als je graag wilt deelnemen aan toekomstige sessies, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Uitgelichte artikelen

Presentaties inspiratiesessie 16 april

Presentaties inspiratiesessie 16 april Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Op 16 april vond in het Van der Valk Hotel in Breukelen van 14.00 - 17.00 uur de inspiratiesessie plaats: Digitale actie in de vastgoedketen. Een brede groep vertegenwoordigers uit de keten bespraken de stand zaken op het gebied van digitalisering in de vastgoedketen en

In gesprek met staatssecretaris Digitalisering

In gesprek met staatssecretaris Digitalisering Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Donderdag 7 december was Zorgeloos Vastgoed te gast bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties om met de staatssecretaris digitalisering Alexandra van Huffelen in gesprek te gaan. Het ging over de ontwikkeling van de eIDAS Wallet, digitale identiteiten en regie op gegevens in

2024: Together in the Fast Lane

2024: Together in the Fast Lane Categorieën Alles Events Nieuws Onderzoek Uitgelicht Veel afstemmen, expertsessies, werkgroepen, een geupdated afsprakenstelsel, een verder uitgebreide taxonomie en de oprichting van de Stichting Zorgeloos Vastgoed. Never a dull moment in 2023. Maar ook voor 2024 verwachten we actie én resultaat. Samen met de initiatiefnemers en vele leden uit de

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Zorgeloos Vastgoed? Schrijf in voor de nieuwsmail en we houden je 4x per jaar op de hoogte van alle ontwikkelingen. Je kunt ons natuurlijk ook volgen op LinkedIn.